Kint voltunk a Campus Fesztiválon

2011-08-05

02.jpg

Az elmúlt évekhez hasonlóan egyesületünk idén is képviseltette magát a Campus Fesztiválon, a szervezetünk által delegált 12 fő jelentős része fiatal önkénteseink közül került ki. A Civil Pont összefogásnak hála, egyesületünket kiemelkedőbb helyen találhatták meg a fesztiválozók, továbbá a BAKI Színjátszó kör is felléphetett az úgynevezett „Civil Pont sátor”-ban, „Érzék színház” elnevezésű programjával. A félórás műsoridőben tíz ember élhette át egyszerre a színház adta élményt, mely nagy sikernek örvendett az érdeklődők körében.

További programjaink a képzelet világába varázsolták a résztvevőket, melyek során három mesterséget tanulhattak ki a fesztiválozók. Ilyen volt a mágia, a harc és a tolvajlás mestersége, melyek különböző feladatokat takartak. A mágia elsajátításához kvízeken (fesztivál, BAKI és film kvíz), rejtvényeken, különböző gondolkodást igénylő feladatokon keresztül vezetett az út, a tolvajlás mesterségét pedig a legügyesebb és a legkreatívabb emberek sajátíthatták el olyan feladatokon keresztül, mint a különböző tárgyak megszerzése más fesztiválozóktól, gyurmából minél kreatívabb dolgot formálni, továbbá a hurkapálcika tökéletes használata, míg az utolsó és egyben legidőigényesebb feladat a harc mestersége volt. A feladathoz tíz egyesület segítségét kértük, s a fesztiválozónak egy térkép segítségével körbe kellett járnia az egyesületeket, mely során, bizonyos helyeken ajándék várta a „bátor harcosokat”.

Mind egyesületünk munkatársai, mind pedig a fesztiválozók jól érezték magukat, s ami leginkább vonzotta a résztvevőket azok az ügyességi játékok voltak. A gyurmázás során születtek igen kreatív alkotások is, többek között mutáns békák, kacsa a tavon, sörösüveg korsóval és a többi ötletes kreálmány. A fentieken túl filmkereső elnevezésű játékunkon csillogtathatták meg filmes tudásukat látogatók, több-kevesebb sikerrel. Sajnos ebben az esztendőben, az előző éveknél kevesebb érdeklődő kereste fel a „BAKI sátort”, de véleményünk szerint ez csak a fesztivál második felében beköszöntő rossz időjárás számlájára írható. Természetesen ez nem vehette el senkinek a kedvét, hiszem mellettünk számos civil sátor volt, ahová átnézhettünk unalmas perceinkben, akár egy csocsóra, akár egy kvíz kitöltésére, vagy éppen kapcsolatépítés céljából.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek a részvételi lehetőséget, s bízunk benne, hogy jövőre sokkal aktívabbak lesznek a fesztiválozók, hiszen reményeink szerint mi akkor is várjuk őket, sok-sok játékkal, kvízzel, és persze ajándékokkal.

adószám

Támogatóink

Tiszta Formák Új Széchenyi Terv Széchenyi 2020