Néhány megvalósult program

A Kárpát-medencében megvalósuló civil szervezetek közötti magyar-magyar együttmőködés, határmenti és határon átnyúló civil kapcsolatok támogatása.

Projekt címe:
Határtalanul

A pályázat célja volt a magyarországi civil szervezetek nemzetközi jelenlétének segítése, különös tekintettel az európai civil szervezetekkel és a határon túli szervezetekkel folytatott tevékenységre és az új szereplők megjelenésének biztosítására, továbbá a nemzetközi tapasztalatok hazai elterjesztésének, átadásának támogatása.

A tevékenység/projekt szakmai tartalma, programelemei, megvalósításának helyszíne:

A projekt során két találkozó került megrendezésre. Az első Balmazújvároson, mely során a BAKI Egyesület önkéntesei kulturális, zenés és sportprogramokat szerveztek felsőbányai vendégeink részére, valamint bemutatták városunknak és környékének nevezetességeit. Olyan közösen szervezett program is megrendezésre kerültek, melynek célja az önkéntes munka népszerűsítése az ifjúság és a társadalom körében. Egy a felsőbányai fiatalok által lebonyolítandó irodalmi est által a balmazújvárosi lakosság közelebb kerülhetett a felsőbányai élet mindennapjaihoz.

A költségvetés végösszege: 610.000 Ft
Támogatást nyújtó szerv: Nemzeti Civil Alap 


Kábítószer-fogyasztókkal és kábítószer-prevencióval foglakozó szervezetek programjainak támogatása.

Projekt címe:
SZER-inTed?

A program célja volt felhívni a városunkban élő fiatalok figyelmét a drogfogyasztással kapcsolatos veszélyekre, továbbá célink volt az egészséges életmód hirdetése, alternatívák bemutatása, melyek közül minden fiatal személyre szabottan választhat. Az egészségfejlesztés terén kapott tapasztalatok nagymértékben erősíthetik a drogfogyasztás visszaszorítását, programjaink során erősíteni kívántuk a helyi szinten működő, fiatalokkal foglalkozó szervezetek kapcsolatrendszerét, a későbbi sikeres együttműködés érdekében. 

A tevékenység/projekt szakmai tartalma, programelemei, megvalósításának helyszíne:

Koncertsorozat keretében a könnyűzenén keresztül is megpróbáltunk üzenni a kistérségi fiataloknak. Drog-prevenciós jellegű filmek vetítése, majd annak, s élményeinek csoportos megbeszélése. Rajz- és fotópályázat lebonyolítása, valamint többfordulós drog-prevenciós vetélkedő megrendezése. Szertelen Élmény Színház előadása, gyógyult szenvedélybetegek közreműködésével. Szabadtéri sportrendezvények megszervezése, valamint a II. Underground Fesztivál, ahol szabadtéri rendezvények, graffiti, triál bemutató, koncertek kerültek megrendezésre.

Tevékenység/projekt eredményei:

Programunkat a társas hatás modell alapján dolgoztuk ki, amelynek hatása 1-3 éves időintervallumra terjed, s célcsoportjaink szempontjából ez a hatás pontosan megfelel, ugyanis még a következő életszakasz előtt már rendelkezni fognak azokkal a kulcsképességekkel, melyek elengedhetetlenek a közösségi téren való alkalmazkodáshoz, identitásuk erősítéséhez, pozitív életstílusuk megtartásához a drogokkal szemben.

A költségvetés végösszege: 800.000 Ft
Támogatást nyújtó szerv: Szociális és Munkaügyi Minisztérium 


A fiatalok aktív társadalmi részvételének támogatása.

Projekt címe:
Kakukkfészek

A program célja volt, hogy az egyesületünk által működtetett közösségi teret, az ifjúság körében történt felmérés eredményeire alapozva, olyan, a szombat délutánokon megrendezésre kerülő programokkal töltsük meg, amelyek hozzájárulnak a közösségi élet és az egyéni indivídum kapcsolatának erősítéséhez és építéséhez, a csoportkohézió fejlesztése, a szociális érzékenység erősítése. További cél volt a fiatalok bevonása és felkészítése a helyi közösségi életben való részvételre, az érzelmi kötődés erősítése, mely a helyben maradás egyik alapfeltétele.

A tevékenység/projekt szakmai tartalma, programelemei, megvalósításának helyszíne:

A projekt keretében önismereti foglalkozásokat szerveztünk, sikeresen működtettük, a színjátszó kört. A Nagyháton működő Rehabilitációs Intézet lakóival közösen tervezzük a kiállítást, és sportnapokat. Heti rendszerességgel kézműves foglalkozásokat működtettünk. A fiatalok pályaválasztását megkönnyítendő különböző szakmák képviselőivel találkozhattak az érdeklődő fiatalok. Közönségtalálkozók keretében a fiatalok körében népszerű zenészeket, művészeket, írókat hívtunk meg közönségtalálkozókra. A programok helyszínéül a BAKI Ifjúsági Ház szolgált.

A költségvetés végösszege: 500.000 Ft
Támogatást nyújtó szerv: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

adószám

Támogatóink

Tiszta Formák Új Széchenyi Terv Széchenyi 2020