Családi kör

2012-08-23

csaladi_kor.jpg

A Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesület (BAKI Egyesület), valamint a Semmelweis Védőnői Egyesület 2012. június 01. és 2013. augusztus 31. között, TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0059 azonosítószámú, „Családi kör” – A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése Balmazújvároson címmel, 31 180 890,- Ft Uniós forrásból programot működtet Balmazújvároson. Projektünk keretében a balmazújvárosi lakosok számára kívánunk olyan integrált szolgáltatásokat nyújtani, melyek eszközként szolgálnak a családi élet jelentőségének növelése érdekében. Programunk célja egyrészt a városban élő családi közösségek részére, a családi élethez kapcsolódó tanácsadás, tájékoztatás, valamint a sikeres munkaerő-piaci re integráció elősegítése, illetve a családtervezés előtt álló fiatalok esetében a családi életre való nevelés.

A gyermekgondozásból a munka világába visszatérő, valamint visszatérni kívánó szülők számára az alábbi térítésmentes szolgáltatásokat biztosítja programunk:
– Digitális kompetencia (számítástechnika) – képzés,
– Álláskeresési technikák tréning,
– Álláskereső klub,
– Egyéni álláskeresési tanácsadás

A családi életre nevelést segítő rendszeres, csoportos tréningjeink, foglalkozásaink keretében fontos célunk a felelős párkapcsolati attitűd támogatása: 15-25 éves fiataloknak szóló, szemléletformáló foglalkozások a férfi-női kapcsolattal, családtervezéssel kapcsolatos kérdésekben.

A szülői feladatokra felkészítő, a gyermeknevelést segítő tréningjeink, foglalkozásaink keretében, a szülői feladatok felkészítésére babagondozási tréninget szervezünk, míg a gyermeknevelés segítése érdekében, Baba – Mama klubot működtetünk heti rendszerességgel, ahova a kismamákat, anyukákat, apukákat babájukkal/babáikkal együtt várjuk. Családbarát jellegű, nagyobb létszámot érintő közösségépítő találkozók, rendezvények, programok (pl. Családi Nap, Nagycsaládosok Karácsonya) eseti vagy időszakosan ismétlődő megszervezése által városunk lakosságának egészét kívánjuk megszólítani.

A programokba való bekapcsolódás feltételeiről, a részletekről és a program egyéb szolgáltatásairól személyesen a BAKI Ifjúsági Házban (Batthyány u. 26.), vagy az alábbi telefonszámokon: 0652/240-193, 0670/947-3201 kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődők.

Béke Lajos – elnök, BAKI Egyesület

adószám

Támogatóink

Tiszta Formák Új Széchenyi Terv Széchenyi 2020